DZĪVE PĒC COVID-19

Pandēmija tiek pakāpeniski atgrūsta uz otro plānu. Maziem soļiem dzīve atgriežas ierastajā gaitā, robežas tiek atvērtas, uzņēmumi atsāk darbību.

Maijā Eiropas Komisija izstrādāja Nacionālās reformu programmas rekomendācijas un izziņoja Stabilitātes programmu Latvijai 2020. gadam. Tajās tiek aprakstīti mehānismi krīzes, ko izraisīja Covid-19 izplatība, pārvarēšanai (pilns teksts pieejams šeit: ).

Viena no Eiropas Komisijas rekomendācijām ir turpināt cīņu pret naudas atmazgāšanu (turpmāk tekstā AML). Tika atzīmēts progress, kas Latvijā ir sasniegts šajā jomā, bet šodien nav iemesla apstāties. Tieši otrādi – ir jāpadara šis process vēl efektīvāks, sadarbojoties likumsargiem un citām organizācijām.

Mūsu biroja darbinieki arvien vairāk saņem sūdzības no klientiem (uzņēmējiem), un arī medijos un internetā parādās informācija par to, ka Latvijā paliek grūtāk dibināt attiecības un komunicēt ar bankām.

Bieži vien pat viscienījamākie uzņēmumi un to darbinieki nav spējīgi sniegt visu bankas pieprasīto informāciju un dokumentus saskaņā ar Pazīsti Savu Klientu bankas politikas prasībām. Šī problēma varētu būt saistīta ar to, ka uzņēmumā ir laika un resursu trūkums, jo tie tiek veltīti paša uzņēma attīstībai un peļņai, īpaši Covid-19 realitātē. Bez tam uzņēmēji ne vienmēr var adekvāti izvērtēt situāciju, kad informācija un dokumenti netiek pieprasīti savlaicīgi, vai arī ziņas tiek sniegtas bankai nepilnā apmēra. Tādējādi bankai tiek veidots nepareizs priekšstats par uzņēmumu, un attiecīgi pret to tiek piemēroti ierobežojumi un pat tiek slēgti konti.

Uzņēmēji bieži sastopas arī ar to, ka tiek nepareizi izprasts bankas pieprasījums, un, secīgi, tiek sniegtas īsas vai nepilnas atbildes, bez papildu paskaidrojumiem un nepieciešamajām detaļām.

Mūsu advokātu biroja augsti kvalificēti darbinieki palīdzēs Jūsu uzņēmumam saziņā ar banku pārstāvjiem AML jautājumos, kā arī palīdzēs sagatavot sarežģītu darījumu prezentācijas un aprakstus un izskaidros Jums banku pieprasījumus. MĒS RUNĀJAM AR BANKĀM VIENĀ VALODĀ.

Informējam, ka Jaunzars & Raudzeps mājas lapā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo mājas lapu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.

Uzzināt vairāk