MĒS RUNĀJAM AR BANKĀM VIENĀ VALODĀ!

Saskaņā ar straujām izmaiņām tiesiskajā regulējumā, kas reglamentē Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma (NILLTPFNL) jomu, kredītiestādēm un citām finanšu iestādēm ir pienākums identificēt savus klientus un, pamatojoties uz risku izvērtējumu, veikt savu klientu izpēti.

Bankas bieži aptur klientu debeta operācijas vai neapstiprina finansējumu brīdī, kad klients nevar pārliecinoši izskaidrot līdzekļu izcelsmi, darījumu partneru patiesā labuma guvējus, nodokļu nomaksu vai citus bankai svarīgus faktus. Īpašu uzmanību bankas pievērš darījumiem ar nerezidentiem.

Ja klients nepārliecina banku par savas komercdarbības caurspīdīgumu, attiecīgi pret klientu tiek piemēroti ierobežojumi vai tā norēķinu konti tiek slēgti.

Juridiskā palīdzība

Zvērinātu advokātu birojam ”JAUNZARS & PARTNERI” ir uzkrāta bagātīga pieredze klientu interešu pārstāvībā bankās. Mēs sniegsim Jums sekojošu juridisko atbalstu:

  • darījumu faktisko apstākļu izvērtējuma sagatavošana,
  • līgumu, kontrahentu, patiesā labuma guvēju līdzekļu izcelsmes, nodokļu deklarāciju un nodokļu nomaksas izskaidrošana,
  • dokumentācijas iesniegšana bankā.

Informējam, ka Jaunzars & Raudzeps mājas lapā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo mājas lapu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.

Uzzināt vairāk